Appartementencomplex Kleiwarenfabriek Leiderdorp
Pagina 5 voorzijde voorstel[46]

Leiderdorp, 5 april 2024 - De voormalige kleiwarenfabriek Ginjaar aan de Doeslaan 34-38 in Leiderdorp is verkocht aan Voorhof VOF, een ontwikkelvennootschap van Bas van Dijk (tevens directeur van Jobo de Bouwers) uit Leiden. Het bedrijf gaat in samenwerking met de gemeente Leiderdorp de ruim 100 jaar oude fabriek herbestemmen tot een appartementencomplex met circa. 19 woningen. Hierdoor blijft het silhouet van de langst werkende kleiwarenfabriek uit de regio bewaard.

Jolanda Ginjaar, voormalig eigenaar van het fabriekspand:

“In samenwerking met BOEi is een koper voor de kleiwarenfabriek gevonden, die het mogelijk maakt om de ovens, schoorstenen en het aanzicht van de fabriek die in de loop van 100 jaar is ontstaan te behouden. Wij zijn erg blij dat hierdoor een deel van de geschiedenis van het familiebedrijf, opgericht door mijn opa en zijn broer, zichtbaar blijft voor Leiderdorp.”

Bas van Dijk, Jobo de Bouwers:

“Met onze partners gaan wij de komende periode de uitdaging aan om in de voormalige kleiwarenfabriek Ginjaar een plan te ontwikkelen. Een ambitieus, hoogstaand en duurzaam plan dat van toegevoegde waarde is voor Leiderdorp.”

Kleiwarenfabriek Ginjaar startte in 1920 toen deze werd gekocht door de gebroeders Ginjaar. Zij produceerden schoorsteenpotten, bloempotten en muurafdekken en specialiseerden zich later in bouwkeramiek voor restauratiedoeleinden. In 2020 sloten de deuren van Ginjaar Kleiwaren. De hele productie inclusief mallen en machines werd overgenomen door Dijkstra Kleiwaren in Sneek en daarheen verplaatst. BOEi is sinds 2019 betrokken en door Jolanda Ginjaar ingeschakeld als procesadviseur om de verkoop van de voormalige kleiwarenfabriek te begeleiden.  

Over BOEi

BOEi is een maatschappelijke onderneming gericht op herbestemming van industrieel, agrarisch en religieus erfgoed. De organisatie, voluit de Nationale Maatschappij tot Restaureren & Herbestemmen van Cultureel Erfgoed, richt zich op het ontsluiten van Nederlands erfgoed voor burgers en het ontsluiten en doorgeven van haar verhalen aan navolgende generaties in Nederland. Restauratie en herbestemming gebeurt met veel oog voor authenticiteit, duurzaamheid, kwaliteit en innovatie. Zie ook www.boei.nl voor onze missie, projecten en aandeelhouders.

Voor meer informatie:
Michiel Rohlof, Hoofd Communicatie, Marketing, Expertiseontwikkeling en Funding BOEi
T. 06 155 204 18
E. m.rohlof@boei.nl

Communicatie BOEi

E. communicatie@boei.nl

Projecten van BOEi worden mede mogelijk gemaakt door: 

VL LOGO 2021 RGB 

Over Jobo de Bouwers

Jobo de Bouwers is een ontwikkelend bouwbedrijf dat al sinds 1975 bestaat en zeer actief is in de regio Groot-Leiden. Met ruim 45 jaar ervaring zijn wij thuis in de meest uiteenlopende bouwdisciplines: van woningbouw tot utiliteitsbouw en van vastgoedontwikkeling tot renovatie en restauratie. Daarbij bouwen en ontwikkelen we met het oog op klantgerichtheid, gebruiksgemak, innovatie en duurzaamheid. Onze grootste kracht? We komen onze afspraken na en hebben uitsluitend vakmensen in dienst.

De komende maanden zullen de plannen voor de ontwikkeling van het project verder worden uitgewerkt. Op de hoogte blijven van het project? Kijk voor meer informatie op www.oude-kleiwarenfabriek.nl.

Voor meer informatie:

Jobo de Bouwers
071 – 522 72 25
info@jobodebouwers.nl

Nieuws

Laatste nieuws over de Kleiwarenfabriek

Op de hoogte blijven? 

Met uw toestemming houden we u de komende periode op de hoogt van dit project. U ontvangt nieuwsbrieven met de laatste updates.

Huur of koop?
Koopwoning
Huurwoning
Geïnteresseerd als
Toekomstige bewoner
Omwonende